vrijdag 19 oktober 2012

Controle

Zo langzamerhand is iedereen er wel van overtuigd dat Lance Armstrong tijdens zijn wielercarrière doping heeft gebruikt. Toch blijft het vreemd dat hij tijdens die wielercarrière nooit op het gebruik van doping is betrapt. Hij is toch talloze malen  gecontroleerd, sowieso al na de diverse etappes in de Tour de France die hij heeft gewonnen. Heeft hij nu op een heel slimme manier doping gebruikt  of klopt er van dat hele controlesysteem niets?

Met alles wat illegaal is valt veel geld te verdienen. Doping is illegaal, maar er is intussen al een aardig aantal artsen bekend die zich bezig hebben gehouden met het verstrekken van verboden middelen. De zucht naar (nog meer) geld was kennelijk toch belangrijker dan de Eed van Hippocrates. En als artsen al buiten hun boekje gaan, waarom zou een medewerker van een laboratorium niet wat willen bijverdienen? Wie controleert de controleurs? Als een ploeg een tijd lang niets gewonnen heeft, wordt de druk 'van boven' misschien wel wat opgevoerd, om wat extra's aan de voeding toe te voegen. Zolang 'wij' van sporters bovenmenselijke prestaties blijven verwachten, zullen zij hum best blijven doen aan die verwachtingen te voldoen, desnoods met 'hulpmiddelen'.

========================
Ik heb 4 dagen niet gerookt. (Wordt vervolgd.)
========================
x

4 opmerkingen:

 1. Wat mij betreft halen wielrenners aan de kant van de weg, net als de zakjes met eten en drinken, hun shots met wat dan ook er in. Of er rijdt een cabrio mee met een "dokter" die de spuit al koersend bedient. Lekker belangrijk. Zo lang ik die gasten maar met minimaal 40 km/h gemiddeld tegen de bergen op zie stuiven. Wat is er mooier dan jaren op rij als eerste op de Champs over de streep te rossen. Ze spuiten maar raak, zo lang ze de records maar verbreken. Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het schijnt ook te helpen wanneer je zelf de apparatuur aanschaft waarmee doping gecontroleerd wordt. En wanneer je die dan aan de UCI schenkt, weet je ook zeker dat ze slordigheidjes die zichtbaar worden, wel even onder het kleed schuiven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maffia in alle beroepen is gebaseerd op veel macht en veel geld en oderdrukking

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In mijn jeugdige sportjaren waren het slechts enkele onschuldige tabletjes druivensuiker...

  BeantwoordenVerwijderen