dinsdag 11 september 2012

Krachtig

Bij EenVandaag zag ik gisteren een klein stukje uit een debat tussen Diederik Samsom en andere kandidaten voor het fractievoorzitterschap van de PvdA. Waar had Diederik het toen - het is al weer een tijdje geleden - over? Hij was vóór een "krachtig links blok". De PvdA alleen kun je moeilijk 'een blok' noemen. Daar heb je nog andere linkse partijen voor nodig, de SP bijvoorbeeld. En GroenLinks, want alle beetjes helpen.

Maar de laatste weken hoor je Diederik niet meer over een links blok, laat staan over een krachtig links blok. Zijn grote concurrent is niet Rutte, maar Roemer. Hij sluit liever compromissen met de VVD dan met de SP. Hij peinst er niet over al vóór de verkiezingen te zeggen dat hij met de SP wil samenwerken, want stel je voor dat andere mogelijke coalitiepartners hem dan inderdaad links gaan vinden. Misschien gaan dan zelfs kiezers hem links vinden en die geloven misschien Rutte wil als die zegt dat 'links' een gevaar voor ons land is.

Diederik is nu al aan het bedenken wat hij moet inleveren om de PvdA aan de macht te helpen. Liever Rutte als premier dan Roemer. Elk land krijgt de regering die het verdient, dus kijk maar op welke partij je overmorgen stemt. Met een stem op de PvdA krijg je de VVD er gratis bij en omgekeerd.
x


1 opmerking:

  1. ...het 'nadeel' van ons politiek systeem is ook het 'voordeel'. Het wordt altijd een combinatie van diverse partijen. De SP zal beter als oppositie- partij fungeren. In. 'n kabinet zal de SP ook snel zijn geloofwaardigheid verliezen omdat er altijd compromissen gesloten moeten worden! Dat zal het grootste deel van de aanhang van de SP Doen afhaken.......

    BeantwoordenVerwijderen