zondag 15 januari 2012

Drama

Sinds gisteravond weet ik weer waarom ik nooit naar 'drama' op de Nederlandse tv kijk. Ik had gezien dat er weer iets nieuws begon op Nederland 2: "Lijn 32'. In een 'promo' had ik gezien dat het om GVB-lijn 32 gaat, die ik, als het zo uitkomt, nog wel eens neem, als ik van Amsterdam Centraal naar het Buikslotermeerplein ga en in de gids had ik niets anders gezien dat mij zou kunnen boeien.

Ik heb niet de hele aflevering gezien, want na een tijdje was ik de draad helemaal kwijt. Het begon veelbelovend. Er stappen allerlei mensen in de bus en je ziet iemand, kennelijk een politieman, in zijn eigen auto. Op een gegeven moment botsen die auto en de bus op elkaar, waarop een enorme explosie volgt. Dan krijgen we een flash back: "6 maanden eerder". Het procedé is wel duidelijk: we krijgen nu te zien hoe de levenslijnen van die politieman en de diverse buspassagiers in die grote knal samenkomen. Maar ja, het is modern en het moet snel, dus je krijgt allerlei korte scenes uit de diverse levens te zien, maar na een minuut of twintig vroeg ik me af: waar gaat dit eigenlijk over? Het vertoonde spel was ook niet van dien aard, dat ik geïnteresseerd raakte in de diverse personages. Ik drukte dus op de 'uit'-knop.

De geroutineerde soapkijker weet natuurlijk dat je na enkele afleveringen wel zo'n beetje in de gaten hebt wie wie is en wat er met diverse personen aan de hand is. Maar daar ga ik niet op zitten wachten. Mijn contact met Lijn 32 zal beperkt blijven tot het reizen met de echte Lijn 32. Ik verwacht niet dat ik daarin een knal zal meemaken en meestal neem ik Lijn 33.
x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten