woensdag 21 december 2011

Recept

Tijdens de wintermaanden eet ik toch wel één keer in de week een stamppot. Gisteren besloot ik daar weer eens toe. Bij Albert Heijn zou ik wel zien welke groente het deze keer zou worden. Bij het groentevak viel mijn oog op 'Chinese Wokgroenten'. Bij stamppot denk je niet direct aan Chinese groenten, maar het leek me wel aardig die combinatie eens uit te proberen. Ik was niet teleurgesteld. Die groenten waren behoorlijk grof gesneden. Ik heb ze even gewokt en daar wat hete kerrie aan toegevoegd. Aan het mengsel van puree en groenten heb ik, zoals bij elke stamppot, uitgebakken vette spekblokjes toegevoegd. Ben je ook een liefhebber van stamppot dan kan ik je deze variant aanraden.

Ongeacht welke stamppot ik eet, ik eet daar altijd rookworst bij. Ik had AH nog maar net verlaten, toen ik me realiseerde dat ik de rookworst vergeten had. Ik had geen zin weer naar binnen te gaan en weer in een rij voor de kassa te staan. (Die AH heeft zeer veel kassa's, maar kennelijk een structureel tekort aan personeel om die te bemensen.) Vlakbij de AH is zo'n 'gezondheidswinkel' waar je allerlei zeer verantwoorde voedingsmiddelen kunt aanschaffen. Ik besloot daar mijn geluk te beproeven en zowaar trof ik daar een Gelderse rookworst aan. Ik let nooit zo op prijzen, maar deze was volgens mij twee keer zo duur als de bekende Unoxworst en een stuk kleiner. De smaak hield ook niet over. Een volgende keer ga ik wel terug naar AH.
x

3 opmerkingen:

  1. Wij hebben van de week een zuurkoolstamppot gegeten. Ik doe door de zuurkool altijd een grote hand komijnzaadjes. Lekker :)

    PS: die scharrelrookworsten zijn erg aan te bevelen btw.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Stamppot broccoli met spekjes, in een ovenschaal, kaas erover raspen, gratineren en een balletje gehakt erbij. Kruiden met Chinees vijfkruidenpoeder. Lepeltje mosterd op de rand van je bord. Smullen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij aten driekleuren-stamppot. Rode , gele en groene paprika in (niet te kleine) blokjes snijden en roerbakken in rijstolie. Kruiden met chilipoeder en door grove puree lepelen.
    Lekker met biologische runderworstjes ;-))

    BeantwoordenVerwijderen