zaterdag 3 september 2011

Verklaring

Is er wel een 'snelwegschutter'? De KLPD heeft inmiddels zijn twijfels, want hoewel de ene autoruit na de ander sneuvelt, is nog nergens een stukje metaal aangetroffen dat door die schutter (of schutters) zou zijn afgeschoten. Ook hulzen zijn nergens gevonden. Zijn er personen - mogelijk in dienst van Carglass - die de snelwegen rond Rotterdam bezaaien met steentjes die gaan opspatten? Het lijkt me geen voor de hand liggende verklaring. Die steentjes brachten mij wel op een ander idee. Er wordt mogelijk gebruik gemaakt van een zeer oud wapen: de katapult. Maar je hebt twee handen nodig om daarmee een steentje af te schieten, dus als de schutter vanuit een auto schiet heeft zhij toch een medeplichtige nodig die de auto bestuurt. Bovendien valt zo'n handeling toch iets meer op dan het losjes uit de pols afschieten van een pistool.

Ik vrees dat we de verklaring in een heel andere richting moeten zoeken: die barstende autoruiten zijn de eerste tekenen van een invasie. O nee, niet van een groepje terroristen, die rustig beginnen en hun acties steeds verder zullen uitbreiden en intensiveren. Was het maar waar, zou ik bijna zeggen. Terroristen immers zijn mensen van vlees en bloed, die uiteindelijk op te sporen zijn. Bedoel ik dan ...? Inderdaad ja, het gaat hier niet om mensen van vlees en bloed. Het is zover! Wij, de mensheid, worden benaderd door andere wezens die van elders uit het heelal komen. Hun techniek gaat ver boven onze pet. Ze weten zich onzichtbaar - voor ons dan - te maken. Als wapen gebruiken ze iets wat op onze lasers lijkt en dat geen enkel spoor achterlaat.

Vreemd genoeg misschien zie ik ook wel iets geruststellends. Met hun superieure techniek hadden die wezens ons allang kunnen uitroeien. Dat hebben ze niet gedaan, omdat ze nog wel mogelijkheden zien dat wij onze - in hun ogen - achterlijke manier van leven kunnen verbeteren. Ze beginnen daarom met ons aan te pakken op een van onze meest kwetsbare punten: onze auto. Een paar van die auto's waren voor korte tijd van de weg, toen er een nieuwe ruit in gezet werd. Dat zullen ze bedoelen: die dingen moeten wat vaker stil staan.

Ik denk niet dat 'wij' die boodschap serieus zullen nemen. Zij zullen zich gaan bezinnen op straffere maatregelen. Het zou mij niet verbazen, als er binnenkort ergens in het Botlekgebied op onverklaarbare wijze een gat ontstaat in een olietank, die daardoor geheel leegloopt.
x

1 opmerking: