dinsdag 27 september 2011

Keuzemenu

Door dat verhuizen hang ik voortdurend aan de lijn met instanties en bedrijven. En het komt nauwelijks meer voor dat je direct een sprekend mens aan de lijn krijgt. Vaak hoor je eerst een hoop opgenomen gepraat dat er vooral op gericht lijkt te zijn het gesprek nog wat langer te laten duren. Dan komt er een keuzemenu. Merkwaardig genoeg zit mijn vraag er vaak niet bij, dus druk ik maar een cijfertje in. Dan zijn vervolgens alle medewerkers in gesprek en word je getrakteerd op niet aan te horen 'muziek'. Vaak sluit ik mijn gesprek af met de mededeling dat ik die 'muziek' vreselijk vind. "Ja, dat horen we vaker." Dan zou ik er iets aan doen. Eén keer kon ik kiezen tussen wel of geen muziek. Het kan dus wel zonder.

De tekst "Bedankt voor het wachten" komt me zo langzamerhand ook de neus uit, evenals het plichtmatige "Prettige dag verder". Dat hebben we ook van de Amerikanen overgenomen. We lijken wel een kolonie.

Ik stel me zo voor dat ik ook zo'n keuzemenu ga gebruiken. Dan krijg je het volgende. "Welkom bij Evert. Als je wilt weten hoe ik in het algemeen over van alles denk, ga dan maar mijn website, www.beggar.nl waar je kunt doorklikken op mijn weblog Beggartalk. Je krijgt nu een keuzemenu te huren. Als je de nul toetst kunt u de hele rimram nog eens horen. Toets 1 als je echt geïnteresseerd bent in mijn wel en wee. Toets 2 als je alleen maar behoefte hebt aan een lulpraatje.

Na "1" hoor je dan : Toets 1 als je familie van de warme kant bent. Toets 2 als je van de kouwe kant bent. Toets 3 als je jezelf tot mijn vrienden rekent. Toets 4 als je een kennis bent. Toets 5 als je een interessante aanbieding voor me hebt." Na "5" wordt de verbinding automatisch verbroken. Na 1 t/m 4 hoor je:  "Toets 1 als ik gevraagd heb me terug te bellen. Toets 2 als ik jou moet terugbellen. Spreek dan wel duidelijk je telefoonnummer in en vermeld het gespreksonderwerp. Ik geef overigens de voorkeur aan e-mail, dat is minder storend, want misschien doe ik wel een dutje."
x

5 opmerkingen:

 1. Ik ben zó blij dat we alleen maar mailen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk...het zou een uitdaging zijn dit keuzemenu op de voicemail te zetten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha wat een rust zal het dan zijn aan de telefoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar zoudt ge de krul van krijgen met deze wacht telefoons ! Eens heeft Ollie drie uur moeten uitleggen aan Belgacom dat ons netwerk te licht is en ze iemand moeten sturen om. De volgende kwam iemand van de telefoondienst ! Klachten kan je niet want het duurt drie uur eer je binnengeraakt !
  Leuke blog heb je !

  Zuster Klivia heeft u gestuurd om dat u kenner bent van het Indisch gerecht Chikin vindaloo. Na een reactie op mijn blog over rode pepers . Het schijnt een pittig recept te zijn en mag Ollie je vrij vragen uit wat dit gerecht bestaat , kip natuurlijk , maar de rest ?
  Dank bij voorbaat !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Ollie
  Ik heb chicken Vindaloo nooit zelf gemaakt, wel vrij vaak bij de Indiër gegeten. Er wordt onveranderlijk gewaarschuwd dat het behoorlijk pittig is. Daarom eet ik het ook graag. Overigens: als voorgerecht neem ik altijd Onion Bahjee. Een gefrituurd mengsel van kikkererwten en uien, met kruiden.

  BeantwoordenVerwijderen