vrijdag 19 augustus 2011

Bezoekje

In veel EU-landen gaat het financieel-economisch niet geweldig. In Spanje gaat het nog wat minder geweldig, ronduit slecht eigenlijk. Daar moeten ze dus de tering naar de nering zetten, oftewel: drastisch bezuinigen.

In een benarde situatie is een bemoedigend woord nooit weg. Ben je Spanjaard, dan is er een aardige kans dat je rooms-katholiek bent. Laat nu gisteren Joseph Aloisius Ratzinger, ook bekend als Benedictus XVI, bisschop van Rome, Heilige Vader en paus, in Spanje gearriveerd te zijn! Pausen zijn in het algemeen zeer bedreven in het debiteren van bemoedigende gemeenplaatsen. Die zullen een aantal Spanjaarden wel - tijdelijk - een warm gevoel geven. Het is de vraag hoe lang dat warme gevoel beklijft, als ze horen dat dat pauselijk bezoek vijftig miljoen euro (€ 50.000.000,00) kost! Is er een Latijnse vertaling van 'godgeklaagd'?
x

3 opmerkingen:

  1. Ik kan hier zo ontzettend moe van worden. Wat een over de balk smijt-aktie zeg. Wat ongelofelijk zonde van het geld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vraag me dan altijd af waar dat geld aan wordt uitgegeven. Wie worden daarvan betaald. Als daar facturen voor worden ingediend, dan zit daar ook BTW in. Dat geld komt dus weer terug. En al die mensen en bedrijven die zijn ingeschakeld hebben weer wat verdiend. Dat is weer goed voor de economie. Toch? Of zie ik het weer te simpel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En dus zijn er dagen lang rellen geweest in Madrid om te voorkomen dat de paus op bezoek zou komen op kosten van de staat.

    BeantwoordenVerwijderen