donderdag 26 augustus 2010

Nieuw!

"Wat maakt je gelukkig? Is geluk voor iedereen weggelegd? Kun je gelukkig zijn leren? Geïnspireerd door de bestseller 'Eten, Bidden, Beminnen' van Elizabeth Gilbert komt de TROS met Op zoek naar Geluk. Bekende Nederlandse koppels reizen af naar Bali, waar ze op zoek gaan naar dat wat hen gelukkig maakt. Hoe kijken ze terug naar het leven wat ze tot dan hebben geleid? Hebben ze ergens spijt van? Hoe kijken ze naar hun partner? Alle BN'ers brengen een bezoek aan een goeroe die antwoord probeert te geven op hun levensvragen."

Die tekst haal ik van een webpagina van omroep.nl, waarop o.a. alle nieuwe programma's van de publieke omroep in het komende seizoen worden aangekondigd. 'Op Zoek naar Geluk' is zo'n programma. Nu vraag ik me af waarom je als BN'er met je partner helemaal naar Bali moet reizen om op zoek te gaan naar wat je gelukkig maakt. Als je als publieke omroep toch moet bezuinigen, zou ik die BN'er en partner die vraag voorleggen in Hulshorst. Dat is minder exotisch dan Bali, ik weet het, maar het Beekhuizer Zand daar vlakbij is als zandverstuiving ook echt de moeite waard. Los daarvan interesseert het me geen moer waar die BN'er spijt van heeft.

We hadden al diverse programma's die ons in staat stelden mee te leven met patiënten van huisartsen en specialisten. Maar wat hadden we nog niet? 'Dokters aan de Costa'! In deze leemte gaat MAX voorzien: "Helaas blijft het voor de vakantiegangers en overwinteraars aan de Spaanse Costa niet altijd alleen bij fiësta, siësta en sangria. Soms is een bezoekje aan de dokter ook noodzakelijk. Het is voor de Costa-Nederlanders erg fijn om een dokter in de buurt te hebben die ze kunnen begrijpen en vertrouwen. Dokters aan de Costa is een docusoap waarin we het personeel en de patiënten van een Nederlandse huisartsenpost aan één van de Spaanse Costa's volgen. De dokterspraktijk vormt de rode draad en is tevens het decor voor de introductie van de vele verschillende patiënten en de families van de dokters." Heb ik altijd gedacht dat die pensionado's naar de Costa's gingen omdat je daar niet ziek kunt worden, blijkt dat ook weer een misvatting te zijn. (En je weet natuurlijk nooit of die Spaanse dokters wel te vertrouwen zijn.) Waarschijnlijk wordt de verhouding tussen fiësta en sangria enerzijds en siësta anderzijds niet altijd goed ingeschat. Maar dat wordt helemaal goedgemaakt door het feit dat je kinderen en kleinkinderen jouw voor anderen nauwelijks interessante verhaal op tv kunnen volgen.

En wees gerust: Boer Zoekt Vrouw komt ook gewoon weer terug!
x

1 opmerking:

  1. Haha! Mooi droog Evert-stukje weer. Enne: het interesseert mij ook geen ene fluit. Die BN-ers niet én wie wat mankeert aan de Costa ook niet. We zijn echt uitverzonnen he, geloof ik?

    BeantwoordenVerwijderen