maandag 28 september 2009

Getto

In deze sombere economische tijden lees ik toch zomaar een hoopgevend bericht in Het PAROOL: op het Amsteleiland (dat ligt - vanuit Amsterdam komend - even voorbij Ouderkerk aan de Amstel - in de Amstel, vlakbij een prachtige polder, de Ronde Hoep), worden een appartementencomplex van maximaal twaalf woningen en veertien villa's gebouwd. De appartementen gaan 2 miljoen euro of meer kosten, maar per appartement heb je dan ook wel plek voor drie auto's in de ondergrondse garage. De villa's gaan 3,5 tot 6 miljoen euro kosten. Het handige van zo'n eiland is dat niet voortdurend het klootjesvolk voor je deur langs rijdt, fietst of loopt. Dat wordt daar gewoon niet toegelaten. Als je dus de grachtengordel zo langzamerhand zat bent (waar laat je tegenwoordig je Maserati, Mercedes en Volvo?) kun je toch 'buiten' en vlakbij Amsterdam wonen. Met die Maserati zit je in een mum van tijd in de PC. Een parkingvalet zet hem wel even voor je in de parkeergarage onder het Museumplein.

Er staan nog vijf huurhuizen op dat eiland. De huurders daarvan willen vreemd genoeg niet weg. Daar zal de projectontwikkelaar wel een mouw aan weten te passen.

Zou het nu leuk zijn met alleen soortgenoten in zo'n getto voor de 'filthy rich' te wonen?
x

1 opmerking:

  1. Haha, volgens mij wordt het een wedstrijdje: wie heeft de duurste keuken/badkamer/auto en vul maar in. Lijkt me nou he-le-maal niet prettig om zo competatief te moeten wonen ;-).

    BeantwoordenVerwijderen