donderdag 4 september 2008

Bang

Als bij ons de dijken doorbreken, zouden er wel eens meer slachtoffers kunnen vallen dan toen in New Orleans. Dat heeft een commissie berekend. Die heeft waarschijnlijk gedacht: in New Orleans wonen een paar honderdduizend mensen, maar de halve Nederlandse bevolking leeft onder de waterspiegel, dus reken maar uit. Knap werk! Ik ben niet zo goed in rekenen, dus ik was daar nooit opgekomen.

Intussen ben ik wel weer behoorlijk bang gemaakt. Als Jan Peter persoonlijk, in het Catshuis, een rapport in ontvangst neemt en dat live op de tv laat uitzenden, hebben we het niet over iets lulligs. Dan gaat het ergens over. Dan moet er een nationaal belang op het spel staan. En ik was al zo bang, want als het water niet over ons heen komt, zijn het wel terroristen die de meest vreselijke dingen uitbroeden. Voor je het weet zijn er weer Duitsers die bedenken dat Nederland eigenlijk een Duitse provincie is, of ze komen de Friezen 'bevrijden'. We weten allemaal wat de rest van de wereld doet als Duitsland hier binnenvalt: helemaal niets! Kijk maar naar Zuid-Osetië en Abchazië. Of de Engelsen komen met enig geweld de achterspiegel van de 'Royal Charles' terughalen die Michiel de Ruyter destijds als souvenir uit Chatham heeft meegenomen.

Wees gerust. Ik neem die stijging van het zeewaterniveau echt wel serieus, al zal ik die zelf nauwelijks meer meemaken. Maar ik heb gisteravond ook nog naar 'Netwerk' gekeken. Daarin kwam een belangwekkend project aan de orde, dat wereldwijd de aandacht heeft getrokken. Een polder in Brabant gaan ze zo inrichten, dat als de Maas te hoog komt te staan en de mensen in Den Bosch natte voeten dreigen te krijgen, dat die polder kan vollopen, waardoor het peil in de Maas dertig centimeter zakt: geen natte voeten in Den Bosch. Dat plan werd acht jaar geleden gepresenteerd, zelfs Japanners kwamen kijken, maar er is nog geen korrel zand of grasspriet van zijn plek gekomen. Het ministerie wacht op het waterschap, dat op de gemeente wacht, die op de provincie wacht, die op het ministerrie wacht, dat ... Dat plan van Veerman lijkt me iets gecompliceerder. Dan moet er gewacht worden op diverse waterschappen, misschien wel hoogheemraadschappen, diverse provincies en een hele rij gemeenten.


Op 5 november 2104, vier dagen na de Allerheiligenvloed, zal de minister-president aan het nieuwe strand bij Amersfoort geïnterviewd worden. "Wij hebben ons voorgenomen wetgeving voor te bereiden die er toe moet leiden dat planprocedures sneller kunnen verlopen", zal ze zeggen. Als dat geregeld is gaat ze kijken hoe de plannen sneller uitgevoerd kunnen worden.

4 opmerkingen:

  1. Am I the only one out there who thinks Apple could really
    care less about the moral and spiritual issues behind pornography.

    Their analyzed styles stand for manhood in lots of alternative
    ideas than one. Additionally, there are alternatives to these rings for those who
    feel that their vow of abstinence is strictly a personal issue, rather than a public one.


    Also visit my web blog ... promise rings for her

    BeantwoordenVerwijderen
  2. A gorgeous alternative to the traditional engagement rings, each of the stones in the three-stone ones stands for the different stages a relationship goes through - the past,
    the present and the future. If you've found the one you want to marry but don't feel quite ready, are still a bit young, or have other things to
    accomplish before settling down, you might wish to seal your
    promise with a pre-engagement ring. A blue-white diamond appears quite unique and distinctive, but actually,
    this style of diamond is of lesser high quality ' though the jeweler will try to generate you're thinking that you happen to be getting something exclusive.


    Feel free to surf to my web blog; promise rings engraved ()

    BeantwoordenVerwijderen
  3. That will be the day time when consuming edible oysters
    would bring in not merely food with the table but also pearl for jewelry.
    The silver-lipped variety produces equally wonderful pearls that are
    available in white to silver and frequently have ros. Some of these can involve phrases which
    include correct adore often or eternal appreciate.

    Also visit my webpage; promise rings kay

    BeantwoordenVerwijderen
  4. If your home is in a place where air quality is a matter of concern
    you might be more susceptible to clogged
    pores. There's really no need to suffer the results of bad skin again. The relationship between acne occurrence and diet has been established by many researchers. The best brand of organic virgin coconut oil is really a personal choice.

    Also visit my homepage acne 6 months after stopping pill (http://www.guyanaonline.net/)

    BeantwoordenVerwijderen