Het sterft in dit land van muziekfestivals, dus je kan rustig stellen dat jongeren van muziek houden. Er zijn zelfs - echt waar! - jongeren die van klassieke muziek houden en die gaan nog naar het Concertgebouw ook. Er is een vereniging Entrée, volgens Het PAROOL de jongerentak van het Concertgebouw. Die vond het noodzakelijk meer jongeren naar klassieke muziek en het Concertgebouw te lokken. Ze plaatsten op Facebook een filmpje, waarin was te zien was hoe een bladblazer het rokje van een meisje omhoog blies. Hieronder een beeld uit het filmpje, dat jongeren wil enthousiasmeren eens een klassiek concert te bezoeken.
Zouden die jongeren van Entrée nu echt denken dat andere jongeren na het zien van zulke beelden direct naar het Concertgebouw rennen, om kaartjes voor de eerstvolgende voorstelling te kopen? Ik stel me zo voor dat zulke beelden eerder associaties oproepen met een zonovergoten festivalterrein, waar rappers hun best doen, dan met de grote zaal van het Concertgebouw, waar Lieder eines fahrenden Gesellen van Mahler ten gehore worden gebracht.
Het filmpje werd door velen seksistisch bevonden. Ook werd de keuze om het vrouwelijk lichaam als seksueel object te gebruiken om jonge mensen te lokken naar het Concertgebouw, 'walgelijk' genoemd. Ik zou zo ver niet gaan, want dat veronderstelt nog dat Entrée heeft nagedacht. Volgens mij is het te stompzinnig voor woorden.
Miel Vanstreels – Een ouwe man op een koersfiets
7 uur geleden
Ik las bij Koen (https://koenschyvens.wordpress.com/2017/09/01/opwaaiend-jurkje/) dat dit beeld te maken had met Bach: air on g-string.
BeantwoordenVerwijderenMaakt het dat minder stompzinnig?
Dacht het niet.
VerwijderenAir on a g-string, inderdaad; ik vond het wel grappig gevonden :-)
BeantwoordenVerwijderenOf jongeren dit snappen is een tweede....