Het internet zou een stuk minder handig begaanbaar zijn zonder Google en andere zoekmachines. Op mijn bezoekersteller kan ik ook zien wat de mensen als zoekterm gebruikten. Zo kan ik merken dat het weer voorjaar is geworden, want dan wordt er ineens weer, net als in voorgaande jaren, veel gezocht op 'Duitse sprookjes' en 'Duitse korte verhalen'. Zijn dat studenten die aan hun boekenlijst voor het examen werken?
Een heel leuke vond ik: 'sven kramer welke wedstrijd'. Daar kan ik uren over nadenken. Wat zoekt zo iemand nou? Gegevens over een wedstrijd van Kramer, maar ... eh ... welke?
De langste zoekterm tot nu toe is: 'all is going well, all is going marvelous, i beg to wish my dear goodnight. i am turning in, do as you wish, but i am turning in, my love'. Ik heb het zelf eens geprobeerd en dat levert 397.000 resultaten op. Met 'exact zoeken' vind je helemaal niets. Het is dus geen citaat uit een bekend boek of zo. Wellicht een verkeerd herinnerd citaat? Deze bezoeker kwam terecht bij een van mijn verhalen, maar ik vrees dat zhij daar ook niet vond wat zhij zocht.
Weer een andere bezoeker verzucht via Google: 'waarom duurt het zo lang voor boeken als e book verschijnen'. Ik heb wel wat geschreven over E-books, maar een antwoord op die prangende vraag kan ik ook niet geven.
Op het internet zie ik wel eens advertenties van bedrijven die methoden aanprijzen om helemaal bovenaan bij de zoekresultaten te komen. Leuk natuurlijk, maar als alle websitebeheerders die methoden gaan gaan volgen, wie komt er dan bovenaan?
PS
Donderdagavond keek ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens naar 'Twee voor 12' en constateerde dat ik daarin nog steeds een goed figuur zou slaan: 14 van de 24 antwoorden meteen goed. (Een van de paren moest 9 van de 12 antwoorden opzoeken. Dat schiet niet op.)
x
Cordes sur Ciel
1 dag geleden