maandag 9 februari 2009

Website

Alle seks binnen een relatie waarin de 'macht' van de partners ongelijk verdeeld is, is verwerpelijk. Dat geldt des te meer wanneer de 'partners' een volwassene en een kind zijn. Pedoseksuele activiteiten zijn daarom terecht strafbaar.

Pedofilie, de seksuele voorkeur van een volwassene voor kinderen, is niet strafbaar. Het is ook niet verboden moord als optimale vorm van conflictoplossing te beschouwen, zolang je die opvatting maar niet in praktijk brengt.

Wie een straf heeft ondergaan keert, al of niet onder begeleiding, terug in de maatschappij. Onder ons wonen moordenaars, inbrekers, geweldplegers en zij die - met een te hoog alcoholpercentage in hun bloed - met hun auto anderen zwaar lichamelijk letsel, eventueel de dood ten gevolge hebbend, hebben toegebracht. De kans op recidive is, denk ik, nooit helemaal uit te sluiten, maar ook ex-veroordeelden moeten ergens kunnen wonen en een nieuw leven kunnen beginnen. Daar bestaat wel min of meer communis opinio over.

Stel: je woont in een eengezinsdoorzonwoning in een voetgangersgebied en je hoort dat je nieuwe buurman met z'n dronken kop 100 km door de bebouwde kom rijdend een kind heeft doodgereden. Dan begin je een actie! Sterker nog: je begint een actiegroep! Je gaat een foto van die man met zijn naam op een website publiceren. Je gaat foto's van meer soortgelijke mannen publiceren. Dan is iedereen maar gewaarschuwd. Hier mag dat niet, maar dan doe je het gewoon op een Amerikaanse site, zoals deze, waarop je pedofielen kunt zien. (Dat webadres wordt vermeld in de Volkskrant.) Wat kan het jou schelen waar die vuile pedofiel heen gaat, als hij maar opsodemietert uit jouw buurt.

Ik zeg het nog even duidelijk: ik ben ongeclausuleerd TEGEN pedoseksuele activiteiten. Mannen die zich speciaal daarvoor naar Thailand begeven vind ik VERACHTELIJK. En ik vind het bepaald zorgwekkend dat brave burgers, selectief verontwaardigd, geschokt, whatever als ze zijn, één specifiek misdrijf uitkiezen om degenen die daarvoor veroordeeld zijn en hun straf uitgezeten hebben tot in lengte van jaren te blijven achtervolgen en daarmee een succesvolle reïntegratie in de maatschappij in de weg staan.