woensdag 11 november 2009

Samenzwering

Met de 'Beggartalk' van vandaag loop ik enig risico. Welk risico? Dat ik mij de onmin van een van mijn trouwste lezers op de hals haal: Zuster Klivia. Zij kan namelijk de term 'Mexicaanse griep' niet meer horen! Zij wordt er dagelijks voortdurend beroepshalve mee geconfronteerd en uiteraard met de mensen die hem hebben, denken te hebben, denken te krijgen, denken dat hun kinderen hem hebben of zullen krijgen en na alle voorlichting van de overheid (die daar ook nog een potje van maakt) en meningen van deskundologen die in het ene praatprogramma na de andere actualiteitenrubriek optreden nog steeds met vragen blijven zitten: mag ik nou eens weten of, en zo ja: hoeveel, risico ik loop en moet ik mij en de kinderen nou wel of niet laten inenten? En al die angstige, onzekere en nieuwsgierige mensen wordt aangeraden vooral contact op te nemen met de huisarts. (Acute andere kwalen of ongelukken kun je nu beter even uitstellen, lijkt me.)

Of je het nou leuk vindt of niet: de Mexicaanse griep is een 'topic', dat meer in de belangstelling staat dan de honger in de wereld, de oorlog in Afghanistan en de 'demonisering' van Geert Wilders bij elkaar. Iedereen heeft het erover en heeft er een mening over, behalve degenen die het zo eng vinden dat ze er liever helemaal niet over nadenken. Maar er zijn ook mensen die zich erop gestort hebben en het internet hebben afgeschuimd om alles te weten te komen wat er maar over te weten valt, zoals Karel en Caroline van Huffelen.

Via via ontving ik de 'VACCINATIESPECIAL, Open brief aan al onze lezers!', die Karel en Caroline hebben samengesteld en via e-mail hebben verstuurd. Zij eindigen aldus: "Voel je vrij deze brief door te mailen of te kopiëren voor anderen. Verspreid hem onder je vrienden, kennissen, buren, netwerken en de pers. Wij sturen deze brief naar 7.000 emailadressen. Als elke lezer hem doorstuurt naar 15 anderen, dan bereiken we binnen een paar dagen 100.000 mensen. Een week later kunnen we gemakkelijk een half miljoen mensen bereikt hebben. Het is van essentieel belang dat deze informatie zich rondzingt." Aan het begin van hun brief schrijven ze: "Print deze brief uit: het is onmogelijk om hem in een paar seconden geheel te scannen en te menen dat je dan de inhoud kent. Het is essentieel deze vaccinatiespecial integraal in je op te nemen en te verwerken. Neem er de tijd voor. Wij moesten flink slikken toen we kennisnamen van de feiten."

Je begrijpt dat ik behoorlijk nieuwsgierig geworden was. Ik heb de brief niet geprint, maar gewoon op mijn monitor gelezen en durf rustig te beweren dat ik de inhoud integraal in me heb opgenomen en verwerkt. (Jij kunt hem hier lezen. Het is een pdf-bestand, dus je hebt Acrobat Reader nodig.)

Ik zeg het maar bij voorbaat: de schrik slaat je om je het hart! Wat dacht je hiervan? Karel en Caroline hebben een geheim document uit 2006(!) opgespoord. "Het document bewijst dat er een internationale, corporatieve samenzwering achter de vogel-en varkensgrieppandemie zit en een doelbewust plan om op wereldwijde schaal ziekte te creëren." Wie zitten er allemaal in die samenzwering? Houd je vast: 1. de WHO (World Health Organization, Wereld Gezondheids Organisatie) "en in haar voetsporen de Nederlandse Gezondheidsraad"; 2. de farmaceutische industrie, die zich te pletter verdient aan de vaccins en de geneesmiddelen; 3. de regeringen. "Wie zich tot op de bodem in deze materie verdiept, kan 'zomaar' tot de ontdekking komen dat dit virus – evenals het vogelgriep- en andere virussen – doelbewust wordt verspreid." (Onderstreping toegevoegd.) Het zou me niet verbazen als de Q-koorts, de blauwtongziekte en kalknagels ook in dit rijtje pasten.

Karel en Caroline hebben kennisgenomen van uitgelekte documenten waaruit blijkt dat regeringen klaar staan om de hele bevolking gedwongen te vaccineren, desnoods met behulp van het leger en interneringskampen. In hun VACCINATIESPECIAL beschrijven ze ook het vaccin. Ik ga dat hier niet uitgebreid citeren, maar volsta met een samenvatting: het is de grootste ziekteveroorzakende, zelfs levensbedreigende rotzooi die je je maar kunt voorstellen. En dat terwijl "alles wat natuurlijk en holistisch is wordt onderdrukt".

In een rivier van woorden vallen mij soms enkele druppeltjes op. Wanneer ik in een tekst over gezondheidszorg woorden als 'natuurlijk' en 'holistisch' tegenkom, ga ik altijd met een iets andere, zeg maar: meer kritische, instelling lezen. In Amerika hebben ze een naam voor mensen als Karel en Caroline: paranoid conspiracy theorists. Tot die groep behoren mensen die denken dat '9/11' door de Amerikaanse regering is bedacht en uitgevoerd. Anderen weten zeker dat de landing op de maan een complete fake was. Jezus was de reïncarnatie van Toetanchamon. De goden waren kosmonauten. Het monster van Loch Ness bestaat. Die witte strepen in de lucht kunnen 'chemtrails' zijn: de overheid verspreidt stofjes die ons eronder moeten houden. Kortom: het wemelt op het internet van sites waarop al die paranoïde samenzweringstheorieën en andere nonsens uitvoerig beschreven worden. Om hun gelijk te bewijzen verwijzen ze naar soortgelijke sites, zoals een priester die naar een uitspraak van de paus verwijst om te bewijzen dat God bestaat.

Wat ik van die Mexicaanse griep tot nu begrepen heb is dat het een milde griep is, niet erger dan de wintergriep die we allemaal kennen. Alleen krijgen er meer mensen last van en heeft onze overheid tot nu toe geen gelukkige hand met de voorlichting erover. Ja, dat is vragen om ongerustheid en paranoia en de media wakkeren dat vuurtje verder aan. Gelukkig zijn er altijd mensen als Karel en Caroline die, althans wat mij betreft, voor de vrolijke noot zorgen.

Als je daar zin in en tijd en gelegenheid voor hebt, kun je eens de website van Karel en Caroline bezoeken. Een citaat: "Karel en Caroline begonnen hun gezamenlijke pad in Glastonbury, waar ze zich verbonden met de oorspronkelijke creatiekracht van de Aarde. Dit was het begin van vele reizen, die hen naar verschillende krachtplaatsen leidden. In Australië (Ayers Rock) ontvingen ze de opdracht om over de verborgen geschiedenis van de Aarde te schrijven." Glastonbury, een dorp in Engeland, is een bekend spiritueel centrum. Met de auto ben je van daar in ruim een uur bij Stonehenge, waar je bij wijze van spreken ook struikelt over de creatieve krachten. Ik vermoed dat Karel en Caroline voldoende tegen die man made Mexicaanse griep beschermd zijn door de creatiekracht van de Aarde.

Nou, vooruit, nog één citaat van weer een andere website van die spirituele twee: "In het gebied dat tegenwoordig Peru, Bolivia, Andes en Titicacameer heet, stroomt de energie van het Vrouwelijke Principe de Aarde binnen, terwijl die van het Mannelijke Principe in de Himalaya onze planeet penetreert." Daar in de Andes plaatsen ze ook de mythologische Quetzalcoatl. Ik heb ook school gegaan en heb daar geleerd dat deze Quetzalcoatl een god van de Azteken was. De Azteken hielden zich niet op in Zuid-Amerika (dat waren de Inca's), maar in Mexico. (Quetzalcoatl strikes back?) Maar los daarvan: zo gauw ze me bevredigend uitgelegd hebben wie/wat hen in Australië bij Ayers Rock een opdracht heeft verstrekt, waar in het universum die Vrouwelijke en Mannelijke Principes zich ophouden en waarom de energie van het Vrouwelijke Principe uitgerekend in de buurt van het Titicacameer binnenstroomt en niet, ik geef maar een voorbeeld, in de omgeving van het Uddelermeer, neem ik alles aan wat ze over de Mexicaanse griep en het vaccin schrijven.
x