zaterdag 8 augustus 2020

ONVERMIJDELIJK

Ik heb het hier al eens gehad over Willem Engel, de grote man van Viruswaarheid, voorheen Viruswaanzin. Het Parool wijdt weer eens een uitgebreid artikel aan deze, qua corona, ongelovige.

Hij maakt het steeds bonter. Het lijkt hem bepaald niet onmogelijk dat er een volksopstand komt tegen het regeringsbeleid. Natuurlijk hoopt hij niet dat de Nederlandse rege­ring het lot wacht van de in 1989 geëxecuteerde Roemeense dictator Ceaucescu (sic) (...) en "er komt steeds meer een punt waarop we een volksopstand zien, waar iedereen met z’n rieken het Tweede Kamergebouw bestormt en we een herhaling van de gebroeders De Witt krijgen. Dat is onvermijdelijk op dit moment."

Ceausescu werd na een schijnproces geëxecuteerd. De gebroeders De Witt werden in 1672 door het Haagse gepeupel vermoord (volgens mijn geschiedenisleraar op de HBS, opgehitst door de Oranjegezinde elite).

Hoe dan ook, volgens Willem is het op dit moment dus onvermijdelijk dat het getergde volk (uiteraard zonder mondkapjes en dicht op elkaar) het gebouw van de Tweede Kamer bestormt  om de aldaar aanwezige Kamerleden met hun rieken te doorboren. Tip voor Willem: je kunt beter beginnen bij het kabinet. Dat bevindt zich alleen op Prinsjesdag en de dagen erna in het Tweede Kamergebouw. Op dus naar de Trêveszaal. Daar zit het kabinet elke vrijdag. Ook de Ridderzaal op Prinsjesdag lijkt me een mooi doel voor die onvermijdelijke volksopstand.

Voor degenen die geen stuk(je) grond te bewerken hebben, dit is een riek.


Hoeveel mensen zouden zo'n ding in huis hebben? De riek die hier is afgebeeld kost je € 27, 74 bij Gardena. Heb je dat ervoor over om Kamerleden lek te prikken? Wie gaat de hoofdprijs verdienen door een eind te maken aan Mark Rutte en Hugo de Jonge?

Lesmateriaal om kinderen 1,5 meter afsta te laten houden doet denken aan de Hitlerjugend. Al eerder vergeleek hij het mondkapje met de Jodenster. Misschien kan hij wat rustiger beginnen dan meteen met rieken op te trekken. Hij zou kunnen beginnen met het ingooien van  de ramen van de stadhuizen van Rotterdam en Rotterdam. Heeft hij ook meteen zijn eigen Kristallnacht gecreëerd. Het ontbreek er nog maar aan dat hij de lockdown vergelijkt met gevangenschap in Auschwitz .

Özcan Akyol ("Eus") schrijft in zijn column in het AD: Als ze (Willem Engels en adepten) allemaal zo overtuigd van hun gelijk zijn, moeten ze ook niet om hulp vragen als ze straks écht door het virus worden gepakt.