maandag 13 juli 2009

Afvallen

Hoe verbrand je calorieën? Op dezelfde manier als waarop je graden of meters verbrandt. Ja, natuurlijk is dat onzin. Maar ik las ergens dat 'paulinia cupana' de calorieverbranding stimuleert. Paullinia cupana (met twee l'en, niet met één) is de latijnse naam van de plant guarana die in Zuid-Amerika voorkomt. Van de geroosterde zaden wordt een sterk cafeïnehoudende drank gemaakt. Cafeïne heeft een vochtafdrijvende werking.

Paullinia cupana wordt gebruikt door o.a. Bette Midler, Sean Connery en Julia Roberts, waardoor ze kilo's zijn afgevallen. Met nog 11 andere ingrediënten vormt het 'Slimming Drops'. Enkele van die andere ingrediënten zijn ook sterk cafeïnehoudend. Julia Roberts vertelde bij Oprah Winfrey (waar anders?) dat zij dankzij Slimming Drops haar streefgewicht bereikte. Ja, dan wil half Amerika die druppeltjes wel hebben. En dan willen veel Nederlanders die druppels ook hebben. Dat kan! Als je ze nu online bestelt betaal je maar 69,95 euro voor een flesje dat genoeg druppels voor een maand bevat. Normaal kost zo'n flesje 99,95 euro. Tel uit je winst!

Zoals bekend, ben ik een achterdochtig type. Ik zet dus vraagtekens bij een bedrijf dat niet weet hoe het precies de naam van de ingrediënten van zijn product schrijft en nog meer vraagtekens als het klinkklare onzin schrijft over het verbranden van calorieën. Bij www.adformatie.nl lees ik dan ook nog eens dat het College van Beroep een uitspraak van de Reclame Code Commissie heeft bevestigd. En wat zei de Reclame Code Commissie? De adverteerder, Gustavsson Vandermark Orthomoleculair Laboratorium in Den Haag, heeft niet aannemelijk kunnen maken dat de verschillende bestanddelen van Slimming Drops samen de in de reclame genoemde werking hebben. O ja: orthomoleculaire therapieën worden gerekend tot de zgn. alternieve geneeswijzen.