Hiske Versprille schrijft wekelijks in Het PAROOL een recensie over een restaurant. De rubriek heet Proefwerk. Hiske volgde op 16 november 2013 Johannes van Dam op die faam had verworven met zijn recensies. Ik lees zeker niet alle Proefwerken en als ik dat al doe, doe ik er verder niets mee.
Deze week at Hilke bij Baut Paradijs. Reizend circus Baut is met Paradijs alweer aan zijn vijfde locatie toe. In 2012 begon chef Michiel van der Eerde de pop-up in het oude Paroolgebouw aan de Wibautstraat, sindsdien werden ook een garage, een kantoorpand en de voormalige V&D aan het Rokin aangedaan. De nieuwe locatie is een voormalig gasdistributiestation. Mocht je dat nog niet weten: pop-up is 'in', 'hip', whatever.
Omdat Van der Eerde in al zijn zaken met gerechtjes in tussengerechtformaat werkt, probeert hij steeds andere manieren om de boel te ordenen. Zo zijn de gerechten bij C verdeeld naar bereidingstemperatuur en gingen ze bij de oude Baut per werelddeel. Is dat innovatief of is dat vernieuwend?
Dit is echt eigentijds: Hier is de verdeling verticaal groente, vlees en vis, die op hun beurt weer horizontaal zijn opgedeeld in 'Adam' en 'Eva', met de lichtere gerechten bij Eva en de zwaardere bij Adam. (...) Er is ook een genderneutraal verrassingsmenu, met drie gangen voor €33,50 en vier voor €41,50, maar dat gaat alleen per tafel. (Onderstreping toegevoegd.)
De laatste tijd wordt in de media nogal eens aandacht besteed aan de problemen van transgenders en mogelijke genderneutrale oplossingen daarvoor. Ik kan me niet voorstellen dat er onder transsgenders nu ook al behoefte is aan genderneutrale gerechten in restaurants. Waarom dan deze term ineens in dit verband gebruikt? Gaan we het nu ineens ook hebben over genderneutraal openbaar vervoer? Genderneutrale koelkasten? Genderneutrale fietsroutes?
Boeken verbieden?
17 uur geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten