Ik ben drie keer in de Verenigde Staten geweest en dus heb ik daar wel eens koffie gedronken in een horecagelegenheid. In het algemeen is de Amerikaanse koffie uitermate slap. Ik kon een keer kiezen uit drie verschillende sterktes en uiteraard koos ik de sterkste. Die kwam nog niet in de buurt van wat ik een acceptabele kop koffie vind.
Op de algemene regel is in Amerika een uitzondering: Starbucks. Amerikanen die toevallig wel een wat sterkere kop koffie willen drinken zweren erbij. Als iets in Amerika 'naam' heeft, willen we het hier direct overnemen. Dus zag je Starbucks ook hier verschijnen, eerst op stations, later ook op diverse plaatsen in de stad. En uiteraard worden ze druk bezocht. Ik bezocht de eerste Starbucks op Station Sloterdijk, omdat hij La Place vervangen had. Ik was niet overtuigd. Het was redelijke koffie, maar niet beter dan die welke je in een gemiddelde Nederlandse horecagelegenheid voorgezet krijgt. Vaak is die andere beter. Uit een test bij Kassa naar koffie op stations kwam 'Julia' als beste uit de bus. Starbucks kwam, geloof ik, op de derde plaats.
Ik kom hier op, omdat ik in Het PAROOL een artikel las onder de kop: Starbucks komt naar Nederlandse werkvloer. Dus als jij nog dagelijks naar je werkplek gaat, heb je grote kans dat je baas, die graag met zijn tijd meegaat, zich een 'Corner Café' van Starbucks heeft laten aansmeren. Dan drink je geen ordinaire koffie meer, maar een café latte of een espresso macchiato. Dan doe je pas echt mee!
x .
Amos Oz – Een verhaal van liefde en duisternis
15 uur geleden
Ik heb het 1x gedronken, samen met jou, station Leiden? Niks an, slappe bak. Doe mij maar een lekkere Spaanse, Italiaanse of Franse espresso. En al die toevoegsels in mijn koffie> brrrrrr!
BeantwoordenVerwijderen