Een paar dagen geleden schreef ik hier over dat plan voor een realityshow waarbij kinderen hun eigen pleeggezin mogen kiezen. In Trouw staat er weer een artikel over. Dat artikel eindigt zo: Bovenberg (regisseur van een eerder gemaakte documentaire over een gezinshuis) zegt dat de ophef rond het programma de aandacht vestigt op de pleegzorg. "Dat is pure winst."
Al weer een tijd gelden zond BNN een programma uit waarin donors zich konden aanmelden om een nier af te staan aan een persoon die op de wachtlijst stond. Iedereen sprak, vooraf, schande van dat programma. Achteraf bleek het ook 'fake' te zijn. Ook toen werd gezegd dat het toch goed was, dat het gebrek aan donororganen weer eens onder de aandacht gebracht was. Als ik me goed herinner is nadien gebleken, dat het programma nauwelijks of geen invloed heeft gehad op het aantal donors. Pleeggezinnen zijn er lang niet genoeg, ondanks alle oproepen die er gedaan worden. Een 'schokkend' programma zou daar naar alle waarschijnlijkheid niet echt veel aan veranderd hebben, net zo min als de ophef daarover.
Als er ergens ter wereld een ramp is gebeurd, willen 'we', als er veel artiesten bij gesleept worden, best een keer onze portemonnee open trekken. Ondertussen gaan er dagelijks mensen dood door gebrek aan voedsel of door ziektes die met simpele middelen te genezen zijn. Daarvoor is niet zo gek veel, maar wel structureel geld nodig. Maar hoe zit het ook al weer met 'onze' bereidheid om de ontwikkelingshulp op peil te houden?
x
Miel Vanstreels – Een ouwe man op een koersfiets
7 uur geleden
Zolang ik een dak boven mijn hoofd heb, genoeg te eten en behandeld wordt als ik ziek ben zolang blijf ik voorstander van ontwikkelingshulp/samenwerking.
BeantwoordenVerwijderenDat wil zeker niet zeggen dat er niets veranderd mag/ moet worden aan de manier waarop het nu gebeurt! Tecla