dinsdag 14 juli 2015

VAKANTIEBOEKEN

Over twee weken ga ik twee weken op vakantie, d.w.z. twee weken verblijf ik in een bungalow in Zeewolde in plaats van in mijn eigen flat. Ik ga niet voor mijn eigen lunch en diner zorgen en zal dus nauwelijks boodschappen hoeven te doen. Ik zal wel dagelijks (blijven) bloggen, maar zal dus ook ruim voldoende tijd hebben voor het lezen van diverse boeken.

Wat zijn nu goede boeken voor de vakantie? Er zijn dezulken die menen dat je in de vakantie luchtige of spannende boeken moet lezen, vooral geen 'zware kost'. Ik vind dat volslagen onzin. Een boek waarvan ik verwacht dat het me zal boeien, wil ik zowel thuis als op vakantie lezen.

Sinds enige tijd beschik ik over een e-reader. Ik kan dus heel wat te lezen meenemen. Hieronder een aantal titels die meegaan naar Zeewolde:
 1. Karen Armstrong, Fields of blood: Religion and the History of Violence;
 2. Giovanni Bocaccio, Decamerone;
 3. Ken Follet, Triple;
 4. Stephen King, 11.22.63;
 5. Naomi Klein, This Changes Everything: Capitalism vs the Climate;
 6. H.P. Lovecraft, The Ultimate Collection;
 7. Thomas Piketty, Capital in the Twenty-First Century;
 8. George R.R. Martin, The A Song of Ice and Fire series;
 9. Herman Pleij, Moet kunnen;
 10. Michael Pye, The Edge of the World: How the North Sea Made us Who We Are;
 11. Karin Slaughter, Cop Town.
Inderdaad, niet het typische rijtje boeken dat wie dan ook meeneemt op vakantie, Follet en Slaughter misschien. Ik denk niet dat ik al die boeken in veertien dagen zal (uit)lezen. Ik heb in ieder geval keuze genoeg.

4 opmerkingen:

 1. Bedoel je met Triple van Ken Follet, de centurion trilogie? Ik heb kortgeleden deel 3 gekocht en eerst 1 en 2 herlezen en net met 3 begonnen, heerlijk leesvoer.

  Ook de Kathedraal/Pilaren van de aarde heb ik 2x gelezen. Van zijn detectiveachtige boeken heb ik minder belangstelling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Triple is een boek op zichzelf.

   Pillars of the earth vond ik ook heel goed.

   Verwijderen
 2. Je vraagt geen tips daarom maar ongevraagd toch twee tips … 'De jongen en de duif' (Meir Shalev) of 'Mijn naam is Asjer Lev' (Chaim Potok)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mij leestips geven is boter aan de galg smeren. Ik ben er zelf ook nog niet achter wat nou precies mijn smaak is. Ik loop een boekwinkel binnen en zie wel of een boek mij om wat voor reden ook opvalt. Daarvan lees ik de eerste pagina's en als die bevallen, schaf ik het aan.

   Verwijderen