Een, wat mij betreft: opmerkelijk, bericht in Het Parool: 'Einde Facebook nabij, 80 procent gebruikers verdwijnt'. Dat was de kop boven een artikel. Ergens tussen volgend jaar en 2017 zal 80 procent van de gebruikers het sociale medium de rug toekeren, waarna het een snelle dood zal sterven. Die verwachting is niet gebaseerd op harde gegevens: wetenschappers van de Amerikaanse Princeton University vergeleken de levenscyclus van Facebook met een model voor het verloop van besmettelijke ziektes. (...) Epidemiologische modellen zijn al eerder met succes gebruikt om te onderzoeken hoe ideeën zich verspreiden.
Ik kan er helemaal in komen dat Facebook op één lijn wordt gezet met een besmettelijke ziekte: ik mijd Facebook, net als Twitter en What's App overigens, als de pest. Maar het gebruik van Facebook is zeer besmettelijk. Heel veel mensen gebruiken het welhaast tegen wil en dank. Of je het nu wilt of niet, je krijgt er talloze 'vrienden' bij. En al die 'vrienden' laten jou te pas en te onpas weten waar ze mee bezig zijn, hoe ze zich voelen, wat ze voelen en wat ze met je willen delen.
Ik beschouw mezelf niet als een uitgesproken 'sociaal' type, maar ik heb van tijd tot tijd echt wel contact met deze of gene. maar dan wel op de momenten die ik zelf uitkies. Andere mensen mogen best proberen met mij contact op te nemen, maar niet omdat ik toevallig één van honderden anderen ben. Ik hoop dat die wetenschappers van de Princeton University gelijk krijgen.
x
Miel Vanstreels – Een ouwe man op een koersfiets
7 uur geleden
Ja, en de moeite die je moet doen om er vanaf te komen. Net een virale of een bacteriele (sorry, ik weet niet hoe ik een trema op die e krijg) infectie.
BeantwoordenVerwijderen