Afgelopen vrijdag ging al weer het vierde seizoen van 'The Voice of Holland ' van start en maar liefst 2,3 miljoen mensen hebben ernaar gekeken. Ik heb weer niet gekeken en zal dat ook bij volgende afleveringen weer niet doen. Als ik het goed heb, hebben de vorige edities van 'The Voice' een aantal 'sterren' opgeleverd, die bij bruiloften en partijen een bijdrage kunnen leveren aan de feestelijkheden. Sommige zie/hoor je zelfs weleens terug in tv- en radioprogramma's. Er zitten dus wel blijvertjes bij die uiteindelijk zelfs de status van BN'er kunnen bereiken.
Zouden we wat gemist hebben, als 'The Voice' nooit bestaan had? De winnaars tot nu toe (Ben Saunders, Iris Kroes en Leona Philippo; van de laatste twee had ik nog nooit gehoord, ik las hun namen bij Wikipedia) hadden al enigszins carrière gemaakt in de muziek, maar waren nog niet echt boven komen drijven. Pas bij 'The Voice' werd de naam van deze artiesten er bij het grote publiek ingehamerd. Of werden hun prestaties verbeterd door de reeds gearriveerde zangers die als hun coach wilden optreden? Is dat in feite een soort mediatraining? Je gaat er niet beter van zingen, maar je leert datgene te doen wat om een of andere reden het grote publiek behaagt.
'The Voice' levert dus een aantal zangers (m/v) op die het goed doen bij een niet onbelangrijk deel van de Nederlandse bevolking. Kunnen we dat 'format' niet toepassen op de verkiezing van andere belangrijke Nederlanders, bijvoorbeeld de minister-president? Of een nieuwe burgemeester? (Die burgemeester doen we dan bij een regionale omroep, want het kan een inwoner van Cadier en Keer natuurlijk weinig schelen, wie er burgemeester van Achtkarspelen wordt.) Als dan na een paar jaar blijkt dat die minister-president toch niet zo geweldig goed is, kunnen 'we' in ieder geval niet 'de politiek' daarvan de schuld geven. Had je maar beter moeten opletten bij de verkiezing.
x
Miel Vanstreels – Een ouwe man op een koersfiets
7 uur geleden
graag ook met een aantal verslaggevers vooral in de sport
BeantwoordenVerwijderen