Ik was ze al lang weer vergeten, die twee broertjes uit Zeist, die vermoedelijk door hun vader om het leven zijn gebracht. In Trouw las ik dat er een Stichting RuJu (van Ruben en Julian) is opgericht. Die gaat geld inzamelen voor een monument voor alle kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Oud-Ajaxspelers en bekende Nederlanders uit de RTL-stal spelen in september in Zeist een benefietwedstrijd voor de stichting RuJu. Deze stichting is opgericht na de dood van de broertjes Ruben en Julian.
De krant vermeldt niet waar het monument zal worden geplaatst, maar ik neem aan dat dat Zeist zal zijn. De inwoners van die plaats zullen dus van tijd tot tijd, wanneer ze dat monument weer eens zien, stil staan bij het feit dat af en toe ouders hun kinderen om het leven brengen. Maar wanneer komen andere Nederlanders nou in Zeist? Oftewel: hoe groot is de kans dat mensen die niet in Zeist wonen met dat monument geconfronteerd worden? Is het de bedoeling dat er bij dat monument regelmatig (minimaal één maal per jaar) bijeenkomsten plaatsvinden die op tv worden uitgezonden en waar "bekende Nederlanders uit de RTL-stal" acte de présence zullen geven? Wat is anders de zin van zo'n monument?
Ik wist overigens niet dat BN'ers ingedeeld werden in 'stallen'. Mag een BN'er uit de RTL-stal niet verschijnen bij een andere publieke of commerciële omroep? Is er een duidelijk onderscheid tussen de RTL-stal en de SBS-stal? Zijn er BN'ers die er niet over denken bij een commerciële omroep te verschijnen? Heeft de publieke omroep (de NTR) zijn eigen stal?
x
Miel Vanstreels – Een ouwe man op een koersfiets
8 uur geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten