woensdag 28 november 2012

Beloofd

Er gaat bijna geen dag voorbij of Mark Rutte wordt erop betrapt dat hij een belofte die hij tijdens de verkiezingscampagne deed, niet is nagekomen. Waren 'we' toen zo dom, of zijn 'we' dat nu? Zelfs in landen waar maar één partij aan de macht komt na verkiezingen, zoals (meestal) in Engeland, kan die partij niet alles waarmaken wat ze in de verkiezingsstrijd heeft toegezegd. De realiteit is nu eenmaal vaak weerbarstiger dan de idealen. Laat staan dat een partij in Nederland zijn idealen volledig kan waarmaken. Er moet immers altijd worden samengewerkt met partijen die er andere, zo niet tegenstrijdige, idealen op na houden.

Wat hier kon, elkaar wat 'gunnen' tijdens de coalitiebesprekingen, lukt natuurlijk van geen kanten in Brussel. Dus moest Rutte er gewoon mee akkoord gaan dat we toch weer geld aan Griekenland lenen, al had hij dan, vóór de verkiezingen, parmantig beweerd dat hij dat niet meer zou doen. Iedereen die een beetje nadacht wist toen al dat hij een loze belofte deed, maar 'we' gingen toch maar strategisch stemmen. Volgende keer dus beter opletten.

=========================

Ik heb 44 dagen niet gerookt. (Wordt vervolgd.)

=========================
x

1 opmerking:

  1. Ja, het valt voor de drommel niet mee om de premier van zoveel domme hollanders te zijn. En ook ja, oppositie is oppositie. Die schoppen, wat je ook zegt, constant overal tegenaan. Moet je ook tegen kunnen. Zou je zelf ook doen. Tot slot dat verhipte Brussel. Dan zijn we gewoon een klein kutlandje en moeten we inbinden. Dan zijn we in de minderheid. Dan lopen dingen anders dan je zou willen en hebt gezegd. Ook dat is democratie. Griekenland vakantieland. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen