woensdag 18 april 2012

Meerderheid

Ik heb de Watersnoodramp van 1953 nog wel bewust meegemaakt, maar ik ben geen Zeeuw. Plannen om stukjes Zeeland onder water te zetten roepen bij mij dus geen negatieve emoties op. De meeste leden van de Tweede Kamer zijn ook geen Zeeuw. Ik neem dus aan dat zij ook op andere dan emotionele gronden over het ontpolderen beslissen. Bij de PVV kijken ze er op een wel heel bijzondere manier naar.

Bij de totstandkoming van het huidige kabinet is afgesproken dat er niet ontpolderd zou worden, hoewel we ons daartoe tegenover de Vlamingen en de EU allang verplicht hadden. Dat was dus vragen om de situatie waarin we nu zitten. Nu moet ook de PVV weer nadenken over de vraag of ze een beetje ontpolderen al of niet moeten steunen. De PVV is eigenlijk tegen. 'Wij hebben de Zeeuwen beloofd ervoor te strijden de Hedwigepolder droog te houden. Als dat niet gebeurt, dan heeft de heer Bleker een probleem,' aldus De Mos. Dat lees ik in Trouw.

Zo af en toe heeft de PVV last van een democratische oprisping. De PVV gaat in de Tweede Kamer een motie indienen die pleit voor het houden van een raadplegend referendum in Zeeland over de omstreden Hedwigepolder. Dat heeft PVV-Tweede Kamerlid Richard de Mos dinsdagavond gezegd bij Pauw en Witteman. (..) als een meerderheid van de Zeeuwen zich bij een referendum uitspreekt vóór de plannen van Bleker, dan legt de PVV zich daarbij neer, aldus De Mos. Zo brengt de PVV de politiek dichter bij de burger.

Je kunt zo'n truc nog veel vaker uithalen. Als de meerderheid van de 65-plusser vóór het korten op de pensioenen is, dan legt de PVV zich daarbij neer. Als de meerderheid van de bevolking zich uitspreekt vóór een onmiddellijke verhoging van de AOW-leeftijd tot 70 jaar, legt de PVV zich daarbij neer. Nu alleen nog even nagaan of een meerderheid van de PVV-stemmers vóór een meer democratische structuur van de PVV is.
x

1 opmerking:

  1. ......hij moet toch iets zeggen om de mensen bij de PVV te houden.....

    BeantwoordenVerwijderen